شیر رادیاتور ترموستاتیک (TRV)

شیر رادیاتور ترموستاتیک (TRV)

 415    0

شیر رادیاتور ترموستاتیک (TRV) یک شیر خود تنظیم شونده است که روی رادیاتور سیستم گرمایش آب گرم نصب می شود تا با باز و بست جریان آب گرم به رادیاتور، دمای اتاق را کنترل کند.

شیرهای ترموستاتیک کلاسیک: موتور مومی (wax motor) معمولی

شیر رادیاتور ترموستاتیک کلاسیک دارای قسمتی است که معمولاً از نوعی موم ساخته می شود (موتور موم را تشکیل می دهد) که با دمای اطراف منبسط یا منقبض می شود. این قسمت به یک پین متصل می شود که آن هم به نوبه خود به یک شیر وصل می شود. با افزایش دمای محیط اطراف، به تدریج شیر بسته می شود و مقدار آب گرم ورودی به رادیاتور را محدود می کند. این شیرها اجازه می دهد تا حداکثر دما برای هر اتاق تنظیم شود.

از آنجایی که شیر ترموستاتیک با حس کردن دمای هوای اطراف به صورت خودکار عمل می کند، نباید توسط وسایل و لاوازمی مانند پرده یا کمد پوشانده شود. اگر بخش کنترلر از شیر جدا شود، شیر بازمی ماند و رادیاتور همیشه داغ خواهد بود.

تعامل با ترموستات اتاق:

شیر رادیاتور ترموستاتیک نباید در همان اتاقی که ترموستات اتاق (دمای هوا) نصب شده است نصب شود. زیرا در صورتی که دمای تنظیم شده TRV کمتر از دمای تنظیم شده ترموستات اتاق باشد، TRV قبل از رسیدن به دمای ترموستات اتاقی رادیاتور را خاموش می کند. سیستم گرمایش در تلاش برای رسیدن به دمای تنظیم شده ترموستات اتاق به کار خود ادامه می دهد و اگر TRV روی رادیاتورهای هر اتاق نصب نشود، به طور بالقوه بقیه خانه را تا سطوح بالایی گرم می کند. اگر هر دو درجه حرارت تنظیم شده TRV و ترموستات به یک اندازه تنظیم شده باشند، ممکن است رفتار غیرقابل پیش بینی با تداخل هر دو دستگاه برای کنترل دمای اتاق رخ دهد. بنابراین در صورت نصب TRV و ترموستات اتاقی در یک اتاق، TRV باید روی دمای بالاتر از ترموستات اتاق تنظیم شود.

در مقایسه با شیر معمولی دستی:

برآورد شده است که جایگزینی یک TRV با شیر دستی معمولی حداقل 280 کیلوگرم CO2 در سال صرفه جویی می کند. TRV ها همچنین به طور قابل توجهی مقرون به صرفه هستند و می توانند هزینه های گرمایشی را تا 17 درصد در سال کاهش دهند.

انواع کنترل کننده الکترونیکی:

از سال 2012، TRV ها با کنترل کننده الکترونیکی رایج شده اند و برخی از آنها به عنوان ترموستات هوشمند یا TRVS به بازار عرضه شدند. آنها اغلب از دما سنجش الکترونیکی استفاده می کنند و معمولا می توان آنها را برنامه ریزی کرد یا از راه دور کنترل کرد تا رادیاتورهای یک خانه بتوانند برای دماهای مختلف در ساعات مختلف روز برنامه ریزی شوند. چنین وسیله هایی با امکانات بیشتر می تواند منجر به صرفه جویی در انرژی و کاهش تولید CO2 شوند. یکی از نکات مثبت چنین سیستم هایی این است که سنسور دما را می توان دور از رادیاتور در مکان دیگری در اتاق قرار داد، که منجر به تشخیص بهتر دمای اتاق شود. برخی از این شیرهای الکترونیکی با باتری کار می کنند و برخی دیگر می توانند به شبکه برق متصل شوند. امروزه انواعی از این نوع شیرهای هوشمند با قابلیت های اضافه تر مانند اتصال به یک برنامه تلفن همراه از طریق شبکه های بی سیم مانند ZigBee یا Z-Wave نیز ساخته شده اند.

برخی از معروف‌ ترین تولیدکنندگان TRVS هوشمند عبارتند از: Wiser By Drayton Controls، Tado، Hive و Bosch.

ترجمه اختصاصی از دماپویش

انتخاب رادیاتور مناسب

نحوه هواگیری رادیاتورها

 


به نقل از:
پشتیبانی شرکت دماپویش

دماپویش مرکز خدمات و نمایندگی نصب و تعمیرات برندهای مختلف پکیج، کولرگازی و بردهای الکترونیک، همواره در خدمت شما همشهریان عزیز تبریزی می باشد.

اگر تجهیزات کافی یا تخصص لازم را ندارید میتوانید با دماپویش تماس گرفته و سوالات خود را مطرح نمائید.

آدرس: تبریز،شهرک نصر، میدان تجاری آذرآبادگان، پلاک 1075

تعمیرات پکیج، کولر گازی، رادیاتور در تبریز 09144606572 - 04136628871


نظر خود را با ما درمیان بگذارید: