برد الکتریکی کولرگازی چیست و قطعات اصلی آن کدام است

برد الکتریکی کولرگازی چیست و قطعات اصلی آن کدام است

 1115    0

برد الکترکی کولر گازی و اجزای آن

برد از مجموعه ای از قطعات الکترونیکی تشکیل شده است که همانند مغز انسان این قطعه نیز وظیفه صدور فرمان و کنترل عملکرد بخش های مختلف سیستم های گرمایش و سرمایش را برعهده دارد. 

تعدادی از قطعات همچون خازنها , رله ها , فیوزها , آی سی ها , ترانزیستورها ,مقاومت ها , منبع تغذیه و ... در یک برد به کار برده می شوند تا بتوانند دستورات را دریافت و فرمان روشن و خاموش شدن دستگاه،عملکرد کمپرسور، تغییر حالت گرمایش و سرمایش، کنترل فن داخلی و … به قطعات دیگر ارسال شوند.

برخی از کولرهای گازی تک برده هستند، یعنی فقط داخل یونیت داخلی پنل دستگاه برد میباشد اما در برخی از برندها دستگاه ها دو برده هستند که بستگی به شرکت سازنده و ظرفیت دستگاه (دستگاه های با قدرت بالاتر اکثرا دارای دو برد الکترونیکی میباشند) می باشد.

اجزاء اصلی برد کولر گازی

برد از قطعات مختلفی تشکیل می شود که هماهنگی این قطعات موجب عملکرد برد الکتریکی و کل دستگاه می شوند. در این بخش با برخی از قطعات مهم برد آشنا می شویم.

میکرو کنترلر: وظیفه میکرو کنترلر پردازش وهماهنگی اطلاعات سنسورها و واکنش درست و به موقع به تغییرات می باشد. همچنین برق 5 یا 12 ولت را به بخش های مختلف برد مانند رله ها متصل می نماید. برای مثال با روشن شدن کولر گازی تنظیم موقعیت دمپرها توسط میکروکنترلر انجام شده، سپس دستور روشن شدن فن داخلی و یونیت خارجی صادر می شود.

رله برد الکتریکی: از اجزای اصلی مدار الکتریکی رله می باشد که از کنتاکت، بوبین، فنر و اهرم فلزی تشکیل می شود. رله همانند سوئیچ برد الکتریکی عمل می کند، چون مانند یک کلید عمل کرده که با وصل شدن برق 5 یا 12 ولت به آن سیم پیچ داخلی این قطعه خاصیت مغناطیسی پیدا کرده که موجب اتصال پلاتین ها به هم می شود و برق با قدرت بالا را از خود عبور می دهد. رله در اندازه و شکل های متفاوتی وجود دارد. رله های بزرگ خارج از برد نصب شده و می توانند برق با قدرت زیاد را از خود عبور دهند.

ترانسفورماتور: کنترل کننده میزان ولتاژ مورد نیاز IC و رله ها می باشد. این قطعه که بر روی برد الکتریکی نصب می شود برق ورودی به دستگاه را از 220 ولت به 5، 12 یا 24 ولت تبدیل می نماید . هنگام کنترل ولتاژ ممکن است دمای این قطعه بالا برود به همین دلیل معمولا یک فیوز حرارتی روی ترانس قرار می گیرد تا هر جریان ورودی را کوتاه کرده و از ترانسفورماتور حفاظت نماید.

پل دیودی: مدار های الکتریکی به برق DC (مستقیم) برای کارکرد احتیاج دارند اما برق شهر به صورت AC (متناوب) می باشد. ولتاژ خروجی از ترانسفورماتور همانند برق شهری متناوب می باشد. برای تبدیل برق متناوب به مستقیم به پل دیودی در مسیر برق ورودی نیاز است. پس وظیفه پل دیودی در مدار تبدیل برق متناوب به مستقیم می باشد.

وریستور: همان طور که می دانیم افزایش ولتاژ موجب سوختن قطعات مدار می شود، در اکثر برد های الکتریکی قطعه ای به نام وریستور به کار برده می شود که نوعی مقاومت الکتریکی می باشد که تغییرات ولتاژ مقاومت آن را کم و زیاد می نماید. اگر ولتاژ مناسب باشد، مقاوت وریستور بسیار بالا خواهد بود. در صورتی که ولتاژ بالا باشد، مقاومت داخلی وریستور کم شده و از عبور جریان به مدار جلوگیری می نماید.

IC تثبیت کننده ولتاژ: زمانی که مدار الکتریکی به ولتاژ ثابت نیاز دارد از آی سی تثبیت کننده استفاده می شود.

هنگامی که شما دکمه روشن شدن کولر گازی خود را می فشارید در حقیقت به برد دستگاه فرمان روشن شدن را داده اید,زمانی که برد فرمان را دریافت می کند با استفاده از میکرو کنترلر و برنامه هایی که قبلا توسط شرکت سازنده به آن داده شده است فرمان را پروسس می کند و 
سپس طبق فرمان دریافتی به قطعات دستور می دهد,فرض کنید شما دستگاه را بر روی حالت سرمایش و تنظیم دمای 22 درجه روشن نموده اید اولین کاری که برد انجام میدهد روشن کردن پنل داخلی می باشد سپس توسط سنسورها دمای محیط را اندازه می گیرد اگر دما بالاتر از 22 درجه باشد به کمپرسور و فن پنل خارجی فرمان روشن شدن را صادر می کند.

در مجموعه دماپویش کلیه خدمات تعمیر برد الکتریکی کولر و پکیج برای شما عزیزان ارائه می شود.


به نقل از:
مجموعه دماپویش

مرکز تعمیر و نصب برندهای مختلف کولرگازی، همواره در خدمت شما همشهریان عزیز تبریزی می باشد.

اگر تجهیزات کافی یا تخصص لازم را ندارید میتوانید با دماپویش تماس گرفته و سوالات خود را مطرح نمائید.

آدرس: تبریز،شهرک نصر، میدان تجاری آذرآبادگان، پلاک 1075

تعمیر و نصب کولر گازی در تبریز 09144606572 - 04136628871


نظر خود را با ما درمیان بگذارید: