کمپرسور به عنوان قلب تپنده در سیستم های برودتی به کار می رود.
کمپرسور به صورت ساکشن گاز مبرد را از سمت اوپراتور دریافت و با فشرده سازی گاز و افزایش فشار از قسمت لوله دیسشارژ (رفت) به سمت کندانسور هدایت میکند. در واقع این تراکم سازی و افزایش فشار گاز سبب گردش می گردد.
کمپرسورها به سه نوع تک فاز، سه فاز و اینورتر تقسیم می گردد.
کمپرسور های تک فاز در سیستم های تهویه خانگی و در ظرفیت های پایین 36000btu مورد استفاده قرار می گیرد، سیم بندی این نوع کمپرسور ها به شکل راه انداز خازنی می باشد.
کمپرسور های سه فاز در سیستم های خانگی، فروشگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و بیشترین نوع سه فاز خانگی به صورت داکت اسپیلت می باشد.
در این نوع کمپرسور ها دیگر نیازی به خازن راه انداز نداشته و فقط باید برق سه فاز در ساختمان موجود باشد.
این نوع کمپرسور در دستگاه های جدید اینورتر که دارای برد الکترونیک مخصوص می باشد راه اندازی می گردد. نوع ساختار این نوع کمپرسورها به گونه ای است که با تغییر ولتاژ و دامنه فرکانس میزان دور گردش کمپرسور نیز تغییر می یابد و در بین کمپرسور ها به عنوان کم مصرف ترین و نرم ترین راه اندازی معروف هستند.
کنتاکتور ها به عنوان کلید های الکتریکی سریع در صنعت برق به کار میروند، در واقع شما می توانید با یک ولتاژ 220 ولتی جریان پایین بوبین مغناطیس این کلید را تحریک کرده و سه کنتاکت مربوط به برق اصلی جریان بالا را وصل نمایید.
هنگام خرید این کنتاکتور باید به میزان جریان سیستم توجه گردد.
برق های سه فاز دارای ترتیب می باشد و ترتیب این سیم بندی توسط توالی سنج به دست می آید، در صورتی که این ترتیب به درستی بر روی کمپرسور بسته نشود خرابی و صدای ناهنجار در کمپرسور را خواهیم دید.
از کنترل فازها به عنوان توالی سنجی که همیشه در قسمت ورودی برق وصل می شود استفاده می کنیم و از فرمان این قطعه در راه اندازی کنتاکتور مورد استفاده قرار می گیرد.
کنترل فاز ها دارای چراغ بر روی خود می باشند که در صورت سبز رنگ بودن این چراغ ها به منزله ی صحیص بودن ترتیب نحوه سیم بندی و سالم بودن تمام فاز های ورودی می باشد.
برق سه فاز به صورت ترتیب R S T وارد ساختمان ما می شود و با توجه به این ترتیب بر روی کنترل فاز وصل می نماییم، از خروجی کنترل فاز همان سیم بندی را به کنتاکتور آورده و از خروجی کنتاکتور به ترتیب نوشتاری روی کمپرسور وصل می نماییم.
در صورتی که کمپرسور سه فاز ما روشن نشود، ابتدا ولتاژ فاز های ورودی را دو به دو می گیریم تا لحاظ قطعی مطمئن شویم.
هرکدام از فاز ها با یکدیگر ولتاژ 380 را باید داشته باشد، بعد از ولتاژ گیری و اطمینان از عدم قطعی برق کنترل فاز را بررسی می نماییم تا ترتیب سیم بندی به درستی باشد، جهت درستی ترتیب فاز ها از دستگاه توالی سنج می توانیم استفاده نماییم.
در صورت درست بودن ترتیب سیم بندی و سالم بودن قطعه کنترل فاز سراغ کنتاکتور دستگاه می رویم و با فشار دادن شاسی روی کنتاکتور به صورت دستی کمپرسور را راه اندازی می نماییم و اگر مشکلی در کارکرد نداشته باشیم، فرمان مربوط به کنتاکتور و سلامت آن را چک می کنیم.
در صورتی که تمای قطعات سالم و مشکلی در برق ورودی نداشته باشیم و همچنان کمپرسور استارت نخورد، احتمال خرابی کمپرسور وجود دارد.
بررسی و آشنایی کامل با قطعات داخلی کمپرسور و کندانسور پنل خارجی کولر گازی
کولر گازی اینورتر چیست و چه مزایایی دارد و فرق آن با کولر گازی معمولی چیست
داکت اسپلیت چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است
میزان مصرف انرژی برق کولر گازی چند راهکار برای کاهش مصرف انرژی برق کولر گازی
چند نوع کمپرسور در کولرگازی وجود دارد؟
چهار دلیل خرابی کمپرسور کولرهای گازی
مرکز تعمیر و نصب برندهای مختلف کولرگازی، همواره در خدمت شما همشهریان عزیز تبریزی می باشد.
اگر تجهیزات کافی یا تخصص لازم را ندارید میتوانید با دماپویش تماس گرفته و سوالات خود را مطرح نمائید.
آدرس: تبریز،شهرک نصر، میدان تجاری آذرآبادگان، پلاک 1075
تعمیر و نصب کولر گازی در تبریز 09144606572 - 04136628871